Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Scriitorul Federico Garcia Lorca s-a născut într-o zi de 5 iunie

ro

05 Jun, 2014 10:20 2034 Marime text
Astăzi se împlinesc 116 ani de la naşterea lui Federico Garcia Lorca, unul dintre cei mai influenţi scriitori spanioli din secolului XX, cunoscut pentru talentul său ca poet, prozator şi dramaturg. Deoarece sănătatea lui a fost şubredă, a fost nevoit să rămână în casă pentru perioade lungi, timp în care a citit diverse opere, precum cele ale lui Victor Hugo sau Miguel de Cervantes.
A obţinut diploma de avocat, dar a ales să se îndrepte spre domenii artistice. Federico Garcia Lorca a îmbinat în scrierile sale proza cu romanţa, iar în anul 1921 a publicat prima carte de poezii. Printre operele cele mai importante se numără “Primer romancero gitano”, “El public”, cartea de poezii “Poeta en Nueva York”. În decursul vieţii, a produs şi organizat numeroase piese de teatru. De asemenea, scriitorul a fost un funcţionar înalt în cadrul Republicii.                            
În timpul celui de-al II-lea război mondial, Federico Garcia Lorca a fost executat din cauza simpatiei declarate pentru Frontul Naţional şi a condiţiei de homosexual.
 
Sursa foto: Wikipedia (bustul lui Federico Garcia Lorca din Cantabria)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii