Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:49 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ray Charles, „singurul geniu adevărat din show business”... (video)

ro

23 Sep, 2014 09:38 1264 Marime text
În anul 1930, pe 23 septembrie, în Albany, Georgia, într-o familie de muncitori s-a născut Ray Charles, „singurul geniu adevărat din show business“, aşa cum l-a descris Frank Sinatra.
De la o vârstă fragedă, Ray Charles s-a îndrăgostit de muzică, iar la cinci ani ştia deja să cânte la pian. La scurt timp de la înecul fratelui său, tragedie la care a fost martor, Ray Charles a început să-şi piardă vederea, din cauze rămase necunoscute. Totuşi, există surse care susţin că orbirea a fost cauzată de un glaucom şi, probabil, de trauma trăită. La şapte ani, Ray Charles era complet orb.
Muzicianul nu a utilizat niciodată un baston, iar mama sa, o femeie puternică şi devotată, l-a ajutat să înveţe cum să abordeze viaţa într-un mod unic.

În Florida, a urmat o şcoală pentru nevăzători, unde a studiat diverse instrumente muzicale şi a compus melodii. În 1949, a înregistrat primul single, iar un an mai târziu, a semnat un contract cu Atlantic Records. În decursul carierei, Ray Charles a înregistrat peste 75 de albume şi a fost distins cu 12 premii Grammy, unul dintre acestea fiindu-i acordat, în anul 1988, pentru întreaga carieră.
Dintre hit-urile artistului, amintim „Georgia on My Mind“, „I've Got a Woman“, „Hit The Road Jack“, „I Can't Stop Loving You“.
În anul 2004, în California, Ray Charles, care a avut 12 copii cu şapte femei diferite, a murit din cauza cancerului la ficat, la vârsta de 73 de ani, înconjurat de familie şi prieteni.

Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?

Comentarii