Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 13 august, este sărbătorită Ziua Internaţională a...

ro

13 Aug, 2014 12:23 2574 Marime text
Pe 13 august 1976, a fost sărbătorită, pentru prima oară, Ziua Internaţională a Stângacilor. În prezent, această zi este un prilej de a atrage atenţia asupra dezavantajelor pe care oamenii stângaci le au într-o lume dominată de dreptaci, dar şi asupra dificultăţilor de care aceştia se lovesc zilnic. Potrivit statisticilor, 15% dintre oameni sunt stângaci, bărbaţii fiind mai numeroşi decât femeile. Deoarece totul este costruit pentru dreptaci, începând cu robinetele şi aparatura electrocasnică şi terminând cu instrumentele muzicale şi mouse-ul calculatorului, stângacii au parte de o viaţă mai dificilă, comparativ cu dreptacii.
 
Pentru stângaci, dominantă este emisfera cerebrală stângă, responsabilă cu imaginaţia, creativitatea, memoria vizuala şi auditivă, intuiţia şi limbajul. Din acest motiv, persoanele stângace pot fi poeţi, arhitecţi, muzicieni, psihologi sau artişti plastici, stângacii având un potenţial mai mare de a deveni genii. Deşi ei gândesc mai rapid şi reacţionează prompt la stimuli, se orientează mai greu în spaţiu şi sunt predispuşi la boli psihice şi digestive.
Cele mai cunoscute personalităţi stângace sunt Loenardo da Vinci, Charlie Chaplin, Bill Clinton, Barack Obama, Marilyn Monroe, Cezar, Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Michelangelo Buonarroti, Wolfgang Amadeus Mozart.
 
Sursa foto: shutterstock.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii