Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 1 august, o actriţă cunoscută din România...

ro

01 Aug, 2014 13:14 3409 Marime text
Astăzi, renumita actriţă de teatru şi film Valeria Seciu împlineşte vârsta de 75 de ani. Născută în capitală, Valeria Seciu a urmat cursurile Institutului de Teatru din Bucureşti, între anii 1960-1964, avându-l ca asistent pe Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soţ.
 
În 1964, a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de Ion Caramitru, când a interpretat-o pe Veronica Micle. În acelaşi an, a avut loc şi debutul în film în pelicula „Casa neterminată”, regizată de Andrei Blaier. După doi ani petrecuţi la Cluj, unde a interpretat două roluri, în „Androcle şi leul” de G.B. Shaw şi „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, a revenit în echipa Teatrului Naţional din Bucureşti, pe care nu a mai părăsit-o până în 1978, când s-a alăturat trupei Teatrului Mic. Aici, s-a maturizat din punct de vedere artistic, iar marile roluri din această etapă le-a creat în spectacolele „Să îmbrăcăm pe cei goi”, „Maestrul şi Margareta”, „Nişte ţărani”.
Talentul şi rafinamentul artei sale dar şi feminitatea Valeriei Seciu au contribuit din plin la strălucirea filmelor în care a jucat. A interpretat roluri în peste 40 de filme şi în numeroase piese de teatru, iar în decursul carierei, a fost distinsă cu trei premii UNITER şi un premiu ACIN.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, Valeria Seciu s-a căsătorit în 1966 cu actorul Octavian Cotescu. După doi ani, s-a născut fiul lor, Alexandru, care este călugăr la Muntele Athos, purtând numele de Monahul Daniil.
 
Sursa foto: cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii