Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Mae Jemison, femeia care a schimbat istoria...

ro

12 Sep, 2014 00:00 2386 Marime text
În toamna anului 1992, pe 12 septembrie, Mae Jemison, astronaut şi fizician, a devenit prima femeie de culoare care a navigat în spaţiu, învingând prejudecăţile şi orice urmă de rasism. Membră a echipajului navei spaţiale Endeavor, Mae Jemison a fost în spaţiu timp de 190 de ore, 30 de minute şi 23 de secunde.
 

Născută în anul 1956, în Decatur, Alabama, Mae, la vârsta de cinci ani, ştia deja să citească şi visa să devină „om de ştiinţă“. A urmat cursurile Universităţii de Fizică şi Ştiinţe Sociale, luându-şi licenţa în Inginerie Chimică şi Studii Africane. După patru ani dedicaţi medicinei, Mae obţine şi diploma de doctor în acest domeniu, angajându-se ca ofiţer medical în Peace Corps.
În anul 1987, după ce a aplicat pentru a doua oară, Mae a fost acceptată în programul pentru astronauţi al NASA. În stagiile de pregătire pe care le-a urmat, şi-a consolidat cunoştinţele despre explorarea spaţiului. După ce a dus la bun sfârşit misiunea din 1992 pentru care a intrat in istorie, Mae Jemison a demisionat de la NASA şi a iniţiat o serie de proiecte ce au ca scop dezvoltarea ştiinţei şi a tehnologiei.
În anul 1993, a apărut într-un episod al serialului de succes „Star Trek: The Next Generation“, devenind primul astronaut adevărat care a apărut în acel serial.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii