Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 3 iulie, Jim Morrison...

ro

03 Jul, 2014 10:34 2026 Marime text
Se împlinesc 43 de ani de la moartea solistului american şi liderul formaţiei rock „The Doors”, Jim Morrison. Artistul s-a stins din viaţă la Paris, la vârsta de 28 de ani, în urma unui atac de cord. Mormântul său, vizitat de sute de fani, a devenit un loc de pelerinaj.
În anul 1996, când s-au împlinit 25 de ani de la moartea lui Morrison, 15.000 de admiratori s-au adunat pentru a-i cinsti memoria. În prezent, există numeroase teorii contradictorii cu privire la ultimele ore din viaţa lui Jim Morrison, printre acestea numărându-se şi un asasinat, comandat de cei care duceau o luptă activă cu membrii mişcării Hippie.
 
Jim Morrison, devenit o legendă încă din timpul vieţii, a avut o reputaţie de om impulsiv şi nestăpânit, iar biografia lui este învăluită în mister şi speculaţii. Pasionat de literatură şi filosofie, a compus numeroase cântece şi a studiat cinematografia la UCLA, unde a început să consume diferite tipuri de narcotice.

În 1965, Morrison l-a cunoscut pe Ray Manzarek, cu care a format trupa rock „The Doors”, alături de John Densmore şi Robby Krieger. Potrivit Wikipedia, numele formaţiei provine de la un vers celebru al lui William Blake, „Dacă uşile percepţiei ar fi curăţate totul i-ar apărea omului ca ceea ce este, infinit”. În 1993, trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame şi trei dintre albumele formaţiei au apărut în lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor, clasament realizat de revista Rolling Stone.
 
Sursa foto: abc.net.au
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii