Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 3 august, a fost inaugurat unul dintre cele mai impresionante...

ro

03 Aug, 2014 10:24 2125 Marime text
În urmă cu 236 de ani, pe 3 august, în Italia, era inaugurat Teatrul Scala din Milano, care, ulterior, a devenit unul dintre cele mai faimoase din lume. 
La inaugurarea oficială a companiei de operă Nuovo Regio Ducale Teatro alla Scala a fost prezentată opera compozitorului Antonio Salieri, „Europa riconosciuta”.
Sezonul tradiţional al operei La Scala a început pe şapte decembrie, de ziua Sfântului Ambrozie, sfântul patron al oraşului Milano. Potrivit Wikipedia, toate spectacolele trebuie să se termine înainte de miezul nopţii, iar după începerea unui spectacolul, intrarea nu mai este permisă.
În foaierul clădirii teatrului se află Muzeul La Scala care conţine o colecţie impresionantă de picturi, schiţe, statui, costume şi alte documente referitoare la istoria companiei şi a clădirii. La Scala găzduieşte, de asemenea, „Academia pentru studiul artelor dramatice”, al carei scop este de a pregăti noi generaţii de muzicieni şi personal tehnic, respectiv de balerini la Scuola di Ballo del Teatro alla Scala, una dintre diviziile Academiei.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii