Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 25 iulie, ciclistul american Lance Armstrong...

ro

25 Jul, 2014 12:24 2030 Marime text
În anul 2004, pe 25 iulie, Turul Franţei, echivalentul Campionatului Mondial de Fotbal, a fost câştigat de către ciclistul american Lance Armstrong pentru a şasea oară consecutiv. În anul următor, competiţia a fost câştigată tot de Armstrong, care a realizat o perfomanţă unică în ciclism.

În timpul ultimei etape, ciclistul american a părut foarte relaxat, găsind timp să bea pe drum. Locul doi a fost ocupat de germanul Andreas Kloden, urmat de italianul Ivan Basso. După turul din 2005, Lance Armstrong s-a retras, dar, după trei ani, a revenit asupra deciziei şi a hotărât să se întoarcă la ciclism şi să promoveze lupta împotriva cancerului.
 
Deoarece în anul 2012, Lance Armstrong fost găsit vinovat de dopaj de către o instanţă judecătorească din Statele Unite, a pierdut cele şapte titluri consecutive câştigate între 1999 şi 2005. Decizia a venit ca urmare a unui dosar de peste 1.000 de pagini trimis de USADA, care arată că Armstrong a fost iniţiatorul celei mai mari reţele de dopaj din istoria sportului.
 
Turul Franţei se desfăşoară pe durata a trei săptămâni pe un traseu de aproximativ 3.500 de kilometri. Potrivit Wikipedia, cel mai scurt Tur al Franţei a avut loc în anul 1904, când au fost parcurşi 2.420 km, iar cel mai lung în anul 1926, respectiv 5.745 km. În prezent, Turul Franţei se numără printre cele mai solicitante competiţii sportive, reprezintă un test de anduranţă, de forţă fizică şi psihică, dar şi un eveniment social, ce reuneşte milioane de oameni.
 
Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii