Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:40 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 2 iulie, Nostradamus...

ro

02 Jul, 2014 10:04 863 Marime text
Astăzi, se împlinesc 448 de ani de la moartea lui Nostradamus, astrolog, matematician şi medic francez. Michel de Nostredame, pe numele lui adevărat, a devenit celebru datorită lucrării „Les Propheties”, care a apărut, pentru prima oară, în 1555.
 
Nostradamus este cunoscut ca prevestitor al tuturor marilor evenimente, ce se desfăşurau sau care urmau să se întâmple în lume. Lucrările sale sunt realizate din aproape 2000 de catrene, dar foarte multe dintre ele au fost interpretate sau traduse greşit. Nostradamus şi-a redactat catrenele folosind modalităţile sintaxei latine cu antiteze, metafore, inversiuni şi cuvinte latine, greceşti, romane, ebraice sau celtice, pentru a fi greu de descifrat.
 
Fiecare prezicere era realizată din patru versuri, care reprezintă profeţii până în anul 3797. În aceste catrene, Nostradamus prevesteşte despre viitorul lumii, 70% dintre acestea fiind deja împlinite. Într-unul dintre catrene, prevestitorul vorbeşte despre „doi frati” (turnurile gemene), „noul oras” (New York) şi despre„cerul în flăcări” (avioanele deturnate ). Mulţi au asociat acest catren cu atentatele de la 11 septembrie 2001. Nostradamus a mai prezis că va exista şi al treilea război mondial, care va dura 27 de ani.
 
Sursa foto: biography.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii