Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 19 septembrie, în Alpii Austrieci, doi germani găseau...

ro

19 Sep, 2014 12:44 1294 Marime text
În anul 1991, pe 19 septembrie, în Alpii Austrieci, doi germani găseau corpul unui om „îngheţat tun”. Omul glaciar, supranumit Otzi, avea 1,6 metri înălţime, 50 de kilograme şi aproximativ 5.000 de ani. Corpul mumificat era al unui bărbat de aproximativ 46 de ani, care a trăit la sfârșitul perioadei neolitice.
Omul Gheţii avea carii şi alte probleme dentare, dar cu toate acestea avea toţi dinţii atunci când a murit. Otzi suferea de o anomalie anatomică rară, îi lipsea a douăsprezecea pereche de coaste. Corpul lui era acoperit cu peste 50 de tatuaje făcute prin incizii fine frecate cu cărbune. Plasarea liniilor pe corp sugerează faptul că tatuajele aveau ca scop tratarea durerii prin acupunctură.
În prezent, Otzi este expus publicului în muzeul arheologic din orașul italian Bolzano. După descoperirea mumiei, au apărut zvonuri cu privire la existenţa unui blestem. Şapte persoane implicate în recuperarea mumiei sau în cercetările ulterioare au murit, inclusiv Helmut Simon, unul din cei doi bărbaţi care au descoperit mumia.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii