Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:11 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 15 august, Anda Călugăreanu...

ro

15 Aug, 2014 00:00 1603 Marime text
În urmă cu 22 de ani, pe 15 august, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, fiind bolnavă de cancer. Soţul artistei, Alexandru Medeleanu, declara, pentru jurnalul.ro, că ultimele săptămâni de viaţă ale Andei Călugăreanu au fost marcate de dureri insuportabile.
 

Datorită talentului şi carismei sale, Anda Călugăreanu a câştigat respectul oamenilor de cultură, precum şi admiraţia publicului român. În anul 1965, potrivit Wikipedia, la Sala Palatului din Bucureşti, a avut loc prima apariţie importantă a Ancăi Miranda Călugăreanu, pe numele ei complet, alături de formaţia Sincron. Ani de-a rândul, a colaborat cu Cenaclul Flacăra.
 
Alături de Dan Tufaru, care, ulterior, i-a devenit soţ, şi de Florian Pittiş, Anda Călugăreanu a format un trio muzical care a rămas în istorie. În decursul carierei, a participat la numeroase festivaluri şi turnee, atât în ţară, cât şi în străinătate. Dintre acestea, amintim Festivalul Cerbul de Aur, ediţia din 1969, unde a obţinut menţiune, sau Festivalul de Muzică Uşoară Românească Mamaia, ediţia din 1972, unde a câştigat, alături de alţi artişti, precum Corina Chiriac, Premiul de Interpretare. Pe lângă muzică, artista avea şi alte pasiuni, cum ar fi actoria. În acest sens, amintim producţiile „Secretul lui Nemesis“ (1987) şi „Maria Mirabela“ (1981), film pentru care Anda şi-a împrumutat vocea personajului Oache.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, Anda Călugăreanu a fost căsătorită cu actorul Dan Tufaru, cu care a avut o fiică, Ioana, ulterior recăsătorindu-se cu Alexandru Medeleanu.
 
Sursa foto: urban.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii