Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În urmă cu trei ani, cunoscutul compozitor şi cântăreţ Cornel Fugaru...

ro

13 Jul, 2014 00:00 3223 Marime text
În urmă cu trei ani, la vârsta de 70 de ani, la Spitalul Elias din capitală, a trecut în nefiinţă cântăreţul şi compozitorul român Cornel Fugaru. Cunoscutul interpret se afla sub tratament de aproape nouă ani, însă maladia cronică de care suferea nu a mai putut fi ţinută sub control.

Dispariţia lui Cornel Fugaru a provocat tristeţe printre cei mai valoroşi artişti ai României. În acest sens, amintim declaraţia Elenei Cârstea, interpreta multor melodii compuse de maestru, care a mărturisit că pierderea lui Cornel Fugaru este "uriaşă şi de neînlocuit". Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu.
Născut pe 2 decembrie 1940, Cornel Fugaru a urmat studii muzicale la Conservatorul din Bucureşti. A fost liderul formaţiei rock Sincron, înfiinţată în anul 1964, care a acompaniat cântăreţe celebre, precum Margareta Pâslaru, Anda Călugăreanu, Corina Chiriac.

Artistul a susţinut numeroase concerte atât în ţară, cât şi în străinătate, în ţări precum Polonia, Israel, Chile, obţinând premii naţionale, dar şi internaţionale, la festivaluri din Bulgaria, Australia, Macedonia şi Egipt.

Cornel Fugaru a făcut parte de nenumărate ori din juriul concursurilor de muzică uşoară şi a adaptat numeroase melodii populare româneşti, cum ar fi "Pe lângă plopii fără soţ", "Alunelu", "Ducea rufele la râu". De asemenea, Cornel Fugaru a cântat în duet cu soţia sa, Mirela.
Maestrul Fugaru a format generaţii de tinere talente româneşti, ce au dus mai departe munca sa. Dintre cele mai cunoscute piese compuse de artist se numără "Dau viaţa mea pentru o iubire", "Eu nu mai sunt cel de ieri", "Nu sunt sclavul tău", "Am ales nemărginirea", "De ce-ai plecat din viaţa mea".

Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii