Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Harry Houdini, cel mai cunoscut magician al lumii...

ro

26 Aug, 2014 00:00 2252 Marime text
În anul 1907, pe 26 august, fiind scufundat în apă, în Aqua Park, magicianul Harry Houdini, al cărui nume este asociat cu întâmplări spectaculoase, ieşite din comun, a reuşit să se elibereze din lanţuri în 57 de secunde. Datorită impresionantei sale abilităţi de a se elibera din lanţuri şi cătuşe, a fost supranumit „Regele cătuşelor“.
 
Născut în anul 1874, la Budapesta, Erik Weisz, pe numele lui adevărat, era de origine evreu. Pentru a-şi ajuta familia, a început să muncească de la o vârstă fragedă. După ce a rămas captivat de memoriile magicianului francez Jean Eugene Robert-Houdin, a hotărât să se dedice magiei.
A cucerit cu rapiditate atât publicul din America, cât şi pe cel din lumea întreagă, susţinând spectacole în Scoţia, Olanda, Rusia, Franţa, Germania. Dintre cele mai impresionante momente îl amintim pe cel în care a reuşit să scape dintr-o dubă care transporta prizonieri în Siberia. De asemenea, un alt număr celebru este cel realizat în Londra, când a făcut să „dispară“ un elefant şi dresorul acestuia de pe scenă. În acea perioadă, o cunoaşte pe viitoarea sa soţie, Beatrice.
 
Magicianul s-a stins din viaţă în anul 1926, de Halloween, la vârsta de 52 de ani, în urma unei rupturi de apendice, fiind înmormântat într-un sicriu metalic special, în care a mai fost închis pentru unul dintre spectacolele sale.
Datorită carismei sale, a magnetismului spectacolelor sale şi a modului prin care convingea publicul să creadă în miracole, Harry Houdini rămâne una dintre personalităţile legendare ale magiei.
 
Sursa foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii