Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Gimnasta Larisa Iordache împlinește astăzi 25 de ani

ro

19 Jun, 2021 00:00 602 Marime text
  • Campioana olimpică Larisa Iordache s-a născut la data de 19 iunie 1996. 

Larisa Iordache este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020, potrivit wikipedia.org. S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva”, iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani. Începând cu februarie 2019, Larisa s-a antrenat alături de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Actualmente, este antrenată de soții Lacrămioara și Cristian Moldovan.
 
Larisa Iordache s-a născut la București, în data de 19 iunie 1996 și provine dintr-o familie de sportivi. Fratele ei practică fotbal de performanță, mama ei a făcut handbal, iar tatăl fotbal. S-a apucat de gimnastică întâmplător după ce a fost remarcată în parc, de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo, pentru ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. A cucerit prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul "Mica Gimnastă".
 
În anul 2020, Larisa Iordache a ajuns la 16 medalii obținute de-a lungul carierei la Campionatele Europene. Iordache o depășește așadar pe Cătălin Ponor în clasamentul all-time al României, devenind cea mai medaliată gimnastă a țării la Europene. Ponor a adunat 13 medalii la Europene, iar Iordache avea 12 înainte să plece în Turcia.
 
Luna februarie din 2021 marchează începutul pregătirilor pentru Campionatele Europene de la Basel (Elveția) care au loc în perioada 21-25 aprilie 2021.

Obiectivul este calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru a realiza acest lucru, Federația Română de Gimnastică a hotărât ca lotul olimpic și național, împreună cu antrenorii, să se mute de la Deva la București în sala clubului Dinamo.
 
În data de 21 aprilie 2021, Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a obținut un total de 54.968, fiind a patra la individual compus, după trei gimnaste din Rusia, ceea ce înseamnă că a obținut biletul pentru Tokyo. Din păcate, problemele fizice nu au ocolit-o nici de această dată, Larisa Iordache având nevoie de investigații medicale în urma competiției. A reieșit că este vorba de o infecție la nivelul rinichilor. Pentru revenirea în activitatea competițională și pentru rezultatele recente, Larisei Iordache i-a fost acordat premiul SmartScoring Shooting Star la această ediție a europeanului, după finala la individual compus la care ar fi trebuit să ia parte. Din păcate, problemele de sănătate nu îi permit să concureze nici în finalele pe aparate în cadrul CE de la Basel.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii