Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:18 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Gabriela Szabó schimbă astăzi prefixul

ro

14 Nov, 2015 00:00 934 Marime text
Multipla campioană olimpică, mondială și europeană Gabriela Szabó îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 14 noiembrie. Împlineşte, astăzi, 40 de ani.
 
Să știți că nu sunt o persoană nostalgică. Din această perspectivă, trebuie să recunosc că foarte rar mă uit la albumul cu fotografii, foarte rar mă uit la cursele mele, foarte rar încerc să mă gândesc ce minunată a fost copilăria mea și ce lucruri minunate am făcut până la vârsta de 40 de ani. Curând voi împlini 40 de ani, voi schimba prefixul. Așa că sper să nu plâng, sper să îmi readuc aminte fiecare moment din perioada respectivă și da, îmi place să transmit mai departe lucrurile frumoase care mi-au încununat cariera și care m-au făcut omul care sunt astăzi”, a spus sportiva, într-un interviu acordat Agerpres.

Originară din Bistriţa, Gabriela Szabó a început sportul de performanță când era copil, iar la 15 ani deja devenea campioană europeană. În anul 1999, a fost desemnată de Federația Internațională de Atletism cea mai bună atletă a anului, iar de Asociația Internațională a Presei Sportive, cea mai bună sportivă a anului.
 
A fost de patru ori campioană mondială la seniori şi o dată la juniori. Este, de asemenea, vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri. A avut un singur antrenor, Zsolt Gyongyossy, cu care s-a şi căsătorit. În mai 2005, s-a retras din sportul de performanţă.

Gabriela Szabó deţine titlul de doctor în educaţie fizică şi sport, după ce a obţinut calificativul „Foarte Bine” pentru teza de doctorat susţinută public în Amfiteatrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - ANEFS Bucureşti, intitulată „Contribuţii la studiul cauzelor şi efectelor de anduranţă în cursele atletice de fond şi semi-fond”. Din data de 19 august 2013, deţine şi titlul onorific de „Ambasador al Turismului Românesc”.
 
Sursa foto: jurnalul.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii