Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Femeia care a uimit o lume întreagă...

ro

24 Aug, 2014 11:15 1616 Marime text
În anul 1932, pe 24 august, Amelia Earhart a atras atenţia presei internaţionale, devenind prima femeie care a traversat Statele Unite ale Americii la bordul unui avion, într-un zbor de 19 ore, între Los Angeles şi Newark, New Jersey.
De asemenea, Amelia deţine numeroase recorduri aviatice, fiind şi prima femeie pilot, dar şi prima reprezentantă a sexului frumos care a zburat până la polul nord. În anul 2012, cu ocazia împlinirii a 115 ani de la naşterea sa, Google a omagiat-o cu un logo.
Potrivit Wikipedia, în toate interviurile acordate, Amelia sublinia că femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbaţii. În anul 1929, pentru a sprijini femeile care doreau să zboare cu avionul, a contribuit la înfiinţarea clubului „Ninety Nines”. Totodată, s-a angajat în lupta pentru drepturile femeilor şi pentru recunoaşterea poziţiei acestora în societatea americană.
În anul 1937, la vârsta de 41 de ani, în timp ce încerca să realizeze un alt record, înconjurul globului într-un Purduefunder Lockheed Model 10 Electra, toate comunicaţiile s-au oprit în zona insulei Howland. Amelia nu a fost găsită şi a fost declarată decedată, împreună cu navigatorul Fred Noonan.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii