Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Controversata Marilyn Monroe...

ro

05 Aug, 2014 11:29 3144 Marime text
Pe 5 august, în urmă cu 52 de ani, una dintre cele mai controversate actriţe, Marilyn Monroe, s-a stins din viaţă, la doar 36 de ani, moartea sa fiind clasificată drept posibilă sinucidere. Autorii cărţii „Uciderea lui Marilyn Monroe: un caz clasificat” afirmă că moartea artistei a fost comandată de fratele lui Kennedy, John Fitzgerald Kennedy, care avea misiunea să o convingă pe artistă să nu divulge secrete în legătură cu preşedintele american. Până în ziua de astăzi, cauza morţii artistei rămâne cu semne de întrebare.
 
Născută pe 1 iunie, la Los Angeles, Norma Jean Mortenson, pe numele ei adevărat, a avut parte de o copilărie dificilă, marcată de luni petrecute în centre de plasament, din cauza faptului că mama ei suferea de boli mintale şi era des internată în instituţii psihiatrice.

La vârsta de 16 ani, Norma Jean s-a căsătorit cu un mecanic de avioane, James Dougherty, dar căsătoria lor a durat doar patru ani. Primul său rol important a fost în filmul „Don’t bother to knock”, în 1952, iar un an mai târziu, apărea pe prima copertă a revistei Playboy. A mai jucat în „Unora le place jazz-ul”, „Şapte ani de căsnicie”, „Domnii preferă blondele”, „Cum să te mariţi cu un milionar”. În 1954, s-a căsătorit cu fostul baschetbalist Joe DiMaggio, de care a divorţat câteva luni mai târziu, apoi l-a întâlnit pe dramaturgul Arthur Miller, cu care s-a căsătorit în 1955.
Starul hollywoodian i-a urat la mulţi ani preşedintelui american John F. Kennedy, într-o rochie decoltată şi cât se poate de mulată, în timp ce toate televiziunile transmiteau în direct prestaţia ei.
De-a lungul anilor, popularitatea artistei a rămas aceeaşi, după moartea ei fiind publicate nu mai puţin de 15 biografii. 

Sursa foto: biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii