Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Celebrul Giacomo Casanova a murit într-o zi de 4 iunie

ro

04 Jun, 2014 10:13 2426 Marime text
Astăzi s-au împlinit 216 ani de la moartea faimosului aventurier Giacomo Casanova, pe numele lui adevărat Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt. Originar din Veneţia, Italia, Giacomo a devenit celebru datorită peripeţiilor sale amoroase, evocate în autobiografia „Memorii”. Numele său a devenit sinonim cu bărbatul afemeiat, seducător şi cuceritor.
Viaţa lui Giacomo a fost redescoperită după mulţi ani, în special după analiza manuscrisului „Istoria vieţii mele”, memorii scrise de Casanova în ultimii zece ani din viaţă. Prin intermediul acestor pagini, îl descoperim pe Casanova aşa cum a fost în viaţa reală, şi anume aventurier, curtezan, călător neobosit, dar şi un om simplu, direct, curajos, cultivat, un memorialist extraordinar.
În anul 1755, a fost închis din cauza fascinaţiei sale pentru ocultism şi a trucurilor magice pe care le făcea. A evadat în noaptea de Halloween, un an mai târziu, săpând un tunel cu ajutorul unei bare de fier. Se spune că ultimele sale cuvinte au fost „Am trăit ca un filosof, mor ca un creştin”.

Sursa foto: theguardian.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii