Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, una dintre actriţele din „X-Men”...

ro

24 Jul, 2014 11:47 1681 Marime text
Născută pe 24 iulie, în Canada, actriţa Anna Paquin, cunoscută datorită rolurilor din filmul „X-Men” şi serialul „True Blood”, împlineşte astăzi vârsta de 32 de ani. Deşi a fost pasionată de gimnastică, înot, pian şi vioară, Anna Paquin a ales să se dedice actoriei, debutând în filmul „The Piano”, care i-a adus primul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin. Astfel, a devenit cel mai tânăr câştigător al premiului Oscar, după Tatum O’Neal.
Dintre cele mai importante filme ale actriţei mai amintim „Jane Eyre”, „A Walk on the Moon”, „Almost Famous”. În 2007, a primit câte o nominalizare la premiile Emmy şi la Globurile de Aur pentru rolul secundar din „Bury My Heart at Wounded Knee”. Un an mai târziu, apare în primul ei serial de televiziune, „True Blood”, unde o interpretează pe Sookie Stackhouse. Acest rol îi aduce o nominalizare la Globurile de Aur. în anul 2001, şi-a făcut debutul şi în lumea teatrului, în piesa „The Glory of Living”, care îi aduce un premiu de talie mondială.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Anna Paquin este căsătorită cu Stephan Moyer, pe care l-a întâlnit pe platourile de filmare de la serialul „True Blood”.
 
Sursa foto:  biography.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii