Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este Ziua Mondială a Refugiaţilor

ro

20 Jun, 2014 09:35 1912 Marime text
Începând cu anul 2001, Ziua Mondială a Refugiaţilor este sărbătorită pe data de 20 iunie. Mii de persoane se alătură Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) pentru a recunoaşte contribuţia adusă societăţii de către persoanele forţate să se refugieze.
De cele mai multe ori, refugiaţii sunt forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza stărilor conflictuale, a războiului şi persecuţiilor. Ei au nevoie de sprijin din partea populaţiei ţării gazdă, în vederea integrării. În peste 100 de ţări au loc evenimente ce implică persoane oficiale din guvern, organizaţii non-guvernamentale, lucrători în domeniul umanitar, celebrităţi, civili şi refugiaţii înşişi. 
Tema din acest an este „Poveştile refugiaţilor”, poveşti ale suferinţei, curajului şi speranţei, evocate de jurnalişti, refugiaţi şi lucrători umanitari. Simbolul asociat acestei zile este cel al Naţiunilor Unite, culorile fiind albastru şi alb, ramura de măslin simbolizând pacea, iar mâinile împreunate protecţia.
Din 1991 până în prezent, potrivit datelor statistice, în România, 24.137 de persoane au depus cereri pentru acordarea unei forme de protecţie, cei mai mulţi fiind din state precum Irak, Somalia, Afganistan. 
 
Sursa foto: unhcr.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii