Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, este Ziua Internaţională a...

ro

25 Sep, 2014 00:00 2023 Marime text
În fiecare an, pe 25 septembrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Mediului Marin, eveniment care pune accent pe problema poluării subacvatice la nivel mondial, dar şi pe importanţa mărilor şi a zonelor costiere.
 
Sărbătorită din anul 2005, printr-o rezoluţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în ţări din întreaga lume, printre acestea numărându-se Canada şi Marea Britanie, Ziua Internaţională a Mediului Marin face cunoscute provocările şi importanţa problemelor maritime în gestionarea economiei globale. În acest sens, sunt organizate evenimente care variază de la conferinţe şi simpozioane, până la excursii la muzee pentru înţelegerea industriei maritime în modelarea istoriei lumii. În această zi, atenţia publică este îndreptată spre un mediu acvatic curat şi productiv.
 
De-a lungul anilor, mările şi oceanele au avut un aport important asupra civilizaţiilor care au exploatat potenţialul apelor pentru atingerea unor obiective. UE s-a implicat în protejarea şi conservarea mediului marin prin stabilirea unor standarde de siguranţă mai riguroase şi prin combaterea pescuitului ilegal.

Mediul marin este o moştenire preţioasă care trebuie protejată, conservată şi refăcută.
 
Sursa foto: timeanddate.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii