Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a Prinţului William, Duce de Cambridge, membru al familiei regale britanice (galerie foto)

ro

21 Jun, 2014 00:00 3201 Marime text
Astăzi, 21 iunie, Prinţul William, fiul mai mare al lui Charles şi al Dianei, Prinţesă de Wales, şi nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlineşte vârsta de 32 de ani.

William, al doilea în linia de succesiune la tronul celor 16 state independente, s-a născut la Londra şi, potrivit Wikipedia, a fost botezat în Camera de Muzică a Palatului Buckingham, iar naşii lui au fost Regele Constantin al II-lea al Greciei, Prinţesa Alexandra, verişoara paternă Lady Ogilvy, Natalia Grosvenor, ducesa de Westminster, Lady Susan Hussey, Lordul Romsey, văr patern, şi Sir Laurens van der Post.
În timpul unei vizite oficiale a părinţilor săi la Cardiff, în Ţara Galilor, a avut loc prima apariţie publică a lui William. Prinţesa Diana, care a divorţat în 1996 de Prinţul Charles de Wales, şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină, la un an după finalizarea divorţului.

William a fost educat la mai multe şcoli independente, a urmat Colegiul Eton şi a absolvit Universitatea St. Andrews, care, ulterior, a beneficiat de o creştere a numărului de înscrieri.
Prinţul William a fost locotenent în regimentul Cavaleriei Regale, Albaştri şi Regali. După terminarea antrenamentului la Royal Air Force College Cranwell, a obţinut brevetul de aviator, şi, în 2012, gradul de căpitan al Marinei Regale Britanice, fiind calificat să conducă misiuni de căutare şi salvare.

Urmând exemplele părinţilor săi, Prinţul William s-a implicat în numeroase activităţi umanitare, cum ar fi ajutorarea persoanelor din Africa.

În ceea ce priveşte viaţa personală, care a devenit un subiect de speculaţii pentru tabloide, în anul 2011, s-a căsătorit cu Catherine Middleton, la Westminster Abbey. Nunta a fost privită de peste două miliarde de oameni. Cu câteva ore înainte de eveniment, William a fost numit duce de Cambridge, Conte de Strathearn şi Baron Carrickfergus. Doi ani mai târziu, soţia sa a născut un băiat, Prinţul George de Cambridge.

Sursa foto: people.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii