Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Dumitru Radu Popescu...

ro

19 Aug, 2014 13:59 3745 Marime text
Astăzi, scriitorul, prozatorul, scenaristul şi academicianul român Dumitru Radu Popescu împlineşte venerabila vârstă de 79 de ani. Născut pe 19 august, în comuna Păuşa din judeţul Bihor, Dumitru Radu Popescu a studiat medicina, ulterior, abandonând facultatea şi ocupând un post de corector la revista „Steaua" din Cluj.
A debutat cu volumul de schiţe şi poveştiri „Fuga”. În următorii ani, Dumitru Radu Popescu a scris mult şi a abordat toate genurile, copleşind piaţa literară cu versuri, eseuri, schiţe, nuvele, romane, piese de teatru, scenarii de film, reportaje şi însemnări. De asemenea, a scris scenariul filmelor „Un surâs în plină vară”, „Pacală", „Duios Anastasia trecea”. 
Capodoperele sale dramaturgice sunt „Pasărea Shakespeare”, „Aceşti îngeri trişti" şi „Piticul din grădina de vară”. După o activitate literară prolifică, în 1981, este ales preşedinte al Uniunii Scriitorilor.
În primii ani de după 1989, Dumitru Radu Popescu a dispărut de pe scena vieţii publice şi, departe de agitaţia vieţii, a scris noi romane, printre acestea numărându-se „Dumnezeu în bucătărie”, „Truman Capote şi Nicolae Ţic”, „Săptămâna de miere”, „Întoarcerea fiului risipitor”. 

Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii