Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, cunoscutul actor Arnold Schwarzenegger...

ro

30 Jul, 2014 00:00 3898 Marime text
Astăzi, cunoscutul actor american de origine austriacă şi cel de-al 38-lea guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, împlineşte 67 de ani.
 
Arnold Schwarzenegger s-a născut la Tahl, un mic sat austriac, într-o familie foarte săracă, marcată de numeroase lipsuri şi probleme financiare. Încă de mic, Arnold a fost atras de universul body-building, din acest motiv, în 1967, la doar 20 de ani, câştiga titlul de Mr. Universe, stabilind un record de vârstă, care a rămas încă în vigoare. În anii următori, a mai câştigat acest titlu de patru ori.
În septembrie 1968, Arnold a hotărât să se transfere în Statele Unite, unde nu a fost primit cu braţele deschise. În schimb, după doi ani, a reuşit să câştige primul său titlul de Mr. Olympia, la New York. Deoarece a obţinut această distincţie şase ani la rând, Arnold Schwarzenegger a început să atragă atenţia asupra sa.

În 1967, şi-a început cariera de actor, câştigând un Glob de Aur pentru rolul din „Stay Hungry“. În decursul carierei, a jucat în numeroase filme, printre acestea numărându-se „Terminatorul“, regizat de James Cameron, „Ziua Judecăţii“, „Predator“, „Zece“.
Schwarzenegger devine cetăţean american în 1983, fără să renunţe la cetăţenia austriacă. În ceea ce priveşte viaţa personală, în 1986, s-a căsătorit cu jurnalista Maria Shriver, nepoata fostului preşedinte John F. Kennedy, în acea perioadă obţinând roluri importante în diferite filme, cum ar fi cele din seria „Conan“. În anul 2011, a divorţat de Maria, cu care are patru copii.
Cariera sa, de-a lungul timpului, a suferit o serie de modificări, trecând de la Mr. Universe şi sportiv de elită, la actor de acţiune şi chiar politician, Arnold ocupând funcţia de guvernator al statului California din 2003 până în 2010.
 
Sursa foto: schwarzenegger.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii