Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Bill Clinton...

ro

19 Aug, 2014 17:35 2191 Marime text
Astăzi, cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite şi singurul preşedinte american democrat de după cel de-al Doilea Război Mondial, care a câştigat două mandate consecutive, Bill Clinton, împlineşte 66 de ani.
 
Născut pe 19 august, în statul Arkansas, S.U.A., Bill Clinton a studiat afaceri externe la Universitatea Georgetown din Washington şi s-a pregătit pentru cariera politică la Universitatea Oxford, ca bursier Rhodes. După ce a absolvit dreptul la Yale, a fost angajat ca profesor de drept la Universitatea din Arkansas.
 
S-a căsătorit cu Hillary Rodham în octombrie 1975, iar un an mai târziu, a fost ales procuror general al statului Arkansas. La vârsta de 32 de ani, a devenit cel mai tânăr guvernator din Arkansas şi din istoria Statelor Unite. În 1982, a câştigat, din nou, alegerile pentru postul de guvernator şi a rămas în această funcţie în următorii zece ani.
 
În 1993, a devenit cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite, în 1996, fiind reales pentru cel de-al doilea mandat. În 2000, a avut o aventură extrem de mediatizată cu Monica Lewinsky, fiind acuzat de hărţuire sexuală. Ca preşedinte al Statelor Unite, Clinton a eşuat în abordarea problemei terorismului islamic şi nu a reacţionat la atacurile forţelor Al-Qaeda.

Sursa foto: foxnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii