Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Antonio Banderas...

ro

10 Aug, 2014 10:01 2452 Marime text
Născut pe 10 august, în sudul Spaniei, cunoscutul actor Antonio Banderas, apreciat în întreaga lume, împlineşte vârsta de 54 de ani. Jose Antonio Dominguez Banderas, pe numele lui complet, este fiul profesoarei Anei Banderas şi al poliţistului Jose Dominguez. La vârsta de 14 ani, visul de a deveni fotbalist i-a fost spulberat în momentul în care şi-a rupt piciorul. Însă, peste cinci ani, şi-a început cariera de actor.

Între anii 1982-1990, a fost remarcat datorită filmelor al căror regizor a fost Pedro Almodovar, printre acestea numărându-se „Laberinto de pasiones”, „Matador”, „La ley del deseo”. Ulterior, s-a mutat în Statele Unite, unde cariera sa a luat avânt. Dintre cele mai importante filme în care a interpretat roluri de excepţie amintim „Interviu cu un vampier”, „Evita”, „Philadelphia”, „Masca lui Zorro”, devenind primul actor spaniol care l-a interpretat pe Zorro în 80 de ani de la crearea personajului.

În anul 2003, datorită rolului principal din spectacolul „Nine” de pe Broadway, Banderas a fost distins cu premiile Outer Critics Circle şi Drama Desk, fiind nominalizat şi pentru un Tony Award. De asemenea, actorul a fost gazda episodului cu numărul 600 al emisiunii Saturday Night Live.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii