Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, americanii sărbătoresc...

ro

04 Jul, 2014 08:58 1836 Marime text
Pe data de 4 iulie 1776, a fost declarată independenţa Statelor Unite ale Americii faţă de Regatul Marii Britanii, astăzi, fiind sărbătorită Ziua Independenţei, un moment ce face parte din cultura ţării şi a naţiunii şi o zi aşteptată cu nerăbdare atât de americani, cât şi de turişti.
 
Declaraţia de Independenţă a fost semnată de 56 de delegaţi ai Congresului Continental, din partea celor 13 colonii originare, care au devenit 13 state originare ale Statelor Unite ale Americii. Printre semnatari s-au aflat jurişti, avocaţi, comercianţi, fermieri, dar şi deţinători de plantaţii. John Hancock, preşedintele Congresului Continental, a fost prima persoană care a semnat Declaraţia de Independenţă, fiind urmat de John Adams şi Thomas Jefferson. Cel mai în vârstă semnatar a fost Benjamin Franklin, 70 de ani, iar cel mai tânăr Edward Rutledge, 26.
 
Cu ocazia acestei zilei, în Statele Unite ale Americii sunt sărbătorite libertatea cuvântului, a religiei, libertatea presei, respectul pentru drepturile fundamentale ale fiecărei persoane, indiferent de rasă, etnie sau religie. De asemenea, sunt organizate numeroase manifestări, spectacole, întreceri sportive, parade şi jocuri de lumini. Totodată, sunt cântate mai multe melodii patriotice, ce reflectă istoria naţiunii, dar şi contribuţia emigranţilor la diversitatea culturală a ţării, cum ar fi „God Bless America”, „This Land Is Your Land”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii