Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actorul Sebastian Papaiani...

ro

25 Aug, 2014 09:57 5333 Marime text
Născut pe 25 august, în Piteşti, astăzi, actorul Sebastian Papaiani împlineşte vârsta de 78 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1960, şi a debutat în 1963, în comedia regizorului Geo Zaizescu, „Un surâs în plină vară”, continuând să joace, atât în drame cât şi în comedii.
Actorul român a interpretat roluri în peste 70 de filme, printre care se numără „Toate pânzele sus”, „Nea Mărin miliardar”, „Păcala”, „B.D. la munte şi la mare”, „Cu mâinile curate”, „Ciprian Porumbescu”, „Toamna bobocilor”, „Roşcovanul”. Pe scena Teatrului Giuleşti, a jucat în diverse spectacole, precum „Domnişoara Nastasia”, „Astă seară se joacă fără piesă”, „Să nu-ţi faci prăvălie cu scară”.
În ultimii ani, Papaiani a jucat şi în unele seriale de televiziune, „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Daria, iubirea mea” şi „Nimeni nu-i perfect”.
După ce s-a pensionat, nu a putut rămâne departe de scenă şi film, revenind mai întâi la Teatrul Mic, apoi la Teatrul Nottara. Sebastian Papaiani a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Papaiani a fost căsătorit cu actriţa Eugenia Giurgiu, cu care are un fiu, Sebastian, în prezent fiind căsătorit, de peste 35 de ani, cu Marcela Papaiani.
 
Sursa foto: cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii