Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actorul american Tom Hanks...

ro

09 Jul, 2014 09:43 4524 Marime text
Astăzi, este ziua de naştere a lui Tom Hanks, actor, regizor, producător şi scenarist American. Născut pe 9 iulie 1956, în Concord, California, Thomas Jeffrey Hanks, pe numele lui adevărat, a studiat la Liceul din Oackland şi apoi la Universitatea de Arte Frumoase, din acelaşi oraş. Hansk a debutat în anul 1979, în filmul “He Knows You Are Alone”, însă, adevarata carieră cinematografică a început în 1993, când a câştigat primul său Oscar pentru rolul din filmul “Philadelphia”. Anul următor, a fost distins cu al doilea Oscar pentru cel mai bun actor al anului, datorită filmului “Forrest Gump”.
În anul 1998, actorul a fost nominalizat din nou la Oscar pentru rolul din “Saving Private Ryan”. A jucat alături de actori celebri, printre care se numără Meg Ryan. Alte roluri importante sunt cele din “Codul lui da Vinci” şi “Naufragiatul”.
Hanks este unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanţa de a juca în opt filme ce au avut încasări mai mari de 100 de milioane de dolari. În prezent, actorul este căsătorit cu Rita Wilson şi are patru copii. 

Sursa foto: microgiving.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii