Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? AG Weinberger, un promotor al blues-ului american în România...

ro

30 Aug, 2014 09:29 3754 Marime text
Orădean la origine, chitarist, vocalist şi producător, cu un album înregistrat peste Ocean, AG Weinberger împlineşte, astăzi, vârsta de 49 de ani. Născut pe 30 august, Weinberger a făcut trecerea de la chitarist rock la chitarist de blues, dedicându-se unei cariere de solist blues. Alături de Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) şi Cătălin Rotaru (chitară bas), a format prima trupă de blues din România, Transylvanian Blues Community. Ignorând cenzura regimului comunist, cei patru au susţinut spectacole cu sălile pline în România.

În anul 1991, AG Weinberger şi-a înfiinţat propria formaţie de blues, Weinberger Blues Machine. Potrivit Wikipedia, în anul 1996, a lansat primul său album de blues din România, „Good Morning, Mr. Blues”, fiind urmat, un an mai târziu, de albumul „Standard Weinberger”. Ulterior, a fost distins cu premiul pentru „Cel mai bun disc de jazz al anului 1997”.

Un promotor neobosit al blues-ului american în România, în 2006, Weinberger a lansat albumul „Nashville Calling”, o premieră pentru piaţa muzicală din România, fiind primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în Statele Unite.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • micka 01 Sep, 2014 11:41 Mare om de muzica, multitalent, un fel de shaormar muzicant si in plus un mare tepar cand vine vorba de bani!