Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Actriţa şi cântăreaţa Ada Milea...

ro

05 Aug, 2014 16:21 5480 Marime text
Astăzi, cântăreaţa, scriitoarea şi actriţa de teatru Ada Milea împlineşte vârsta de 39 de ani. Ada Milea s-a născut la Târgu Mureş şi a absolvit Liceul Liviu Rebreanu din Bistriţa, ulterior, a urmat cursurile Universităţii de Artă Teatrală din Târgu Mureş, secţia actorie.
 
După ce a fost actriţa Teatrului Naţional din Târgu Mureş, a devenit artist independent. În acest sens, Ada Milea a realizat coloana sonoră a unor spectacole, precum „De ce fierbe copilul în mămăligă” de Aglaja Veteranyi, „Chip de foc” de Marius von Mayenburg, „Eu, când vreau să fluier, fluier” de Andreea Vălean, „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery sau „Buratino” de Al. Tolstoi.

În decursul carierei, artista a fost distinsă cu mai multe premii, printre acestea numărându-se „Premiul special al juriului” pentru coloana sonoră din „Eu, când vreau să fluier, fluier”, primit la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piatra-Neamţ. Până în prezent, a lansat 11 albume. De asemenea, Ada Milea a lucrat cu Cirque du Soleil, iar de câţiva ani, cântă şi joacă cu Bogdan Burlăcianu de la trupa Fără Zahăr.
 
Sursa foto: citynews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii