Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Actorul şi producătorul american Robert Redford...

ro

18 Aug, 2014 12:46 3067 Marime text
Astăzi, actorul, regizorul şi producătorul american Robert Redford împlineşte 78 de ani. Charles Robert Redford Jr., pe numele lui complet, s-a născut în Santa Monica, California, şi este apreciat pe plan internaţional pentru munca sa în calitate de actor şi producător, pentru promovarea filmului independent, dar şi pentru acţiunile de protejare a mediului.
 
Înainte de a-şi începe cariera, a studiat actoria la prestigioasa Academie Americană de Artă Dramatică din New York, apoi a primit primul său rol într-o producţie pe Broadway. Printre filmele din prima perioadă a carierei lui Redford se numără „War Hunt”, „Inside Daisy Clover”, „The Chase”, „This Property is Condemned” şi „Tell Them Willie Boy is Here”. Redford  a jucat alături de Paul Newman în „The Sting”, care a primit şapte premii Oscar.
 
Redford a fost distins de două ori cu Premiul Oscar, în 1981, pentru regia filmului „Ordinary People” şi pentru întreaga sa activitate în 2003. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Marele Gatsby”, „Toţi oamenii preşedintelui”, „Propunere indecentă”, „Candidatul”, „Ultimul castel”.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Redford a fost căsătorit de două ori, cu Lola Van Wagenen, cu care are trei copii, şi cu pictoriţa Sibylle Szaggars.
                                
Sursa foto: hollywoodreporter.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii