Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Actorul principal din filmul „The King’s Speech”...

ro

10 Sep, 2014 16:51 960 Marime text
Astăzi, Colin Firth, laureat al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în filmul „The King’s Speech”, împlineşte vârsta de 54 de ani. 
Născut în Anglia, în Hampshire, Colin şi-a petrecut copilăria în Nigeria, alături de bunicii săi misionari. Ulterior, studiază în ţara de origine şi urmează cursurile de la Drama Centre din Chalk Farm.
Colin Firth a debutat în producţia „Another Country”, iar evoluţia sa în lumea cinematografică a fost un proces sigur, dar lent. A devenit cunoscut odată cu rolul interpretat în „Mândrie şi prejudecată”, adaptarea cinematografică a romanului lui Jane Austen.
În decursul carierei, a jucat roluri variate, de la un nebun englez, pasionat de fotbal, până la un scriitor care se îndrăgosteşte de menajera sa portugheză. Pentru prestaţia din filmul „A Single Man” a fost distins cu Coppa Volpi la Festivalul de Film de la Veneţia.
În prezent, actorul este implicat în diverse proiecte. De asemenea, face parte din Survival International, o asociaţie care apără drepturile oamenilor care trăiesc în triburi.
 
Sursa foto: nypost.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii