Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Academicianul român Mihai Ralea...

ro

17 Aug, 2014 15:50 3415 Marime text
În urmă cu 50 de ani, pe 17 august, la Berlin, s-a stins din viaţă academicianul, filozoful, psihologul şi eseistul Mihai Ralea, la vârsta de 68 de ani. 
Născut în anul 1896, la Huşi, Mihai Ralea a urmat  liceul la Iaşi, iar după absolvirea Facultăţii de Drept şi Litere, şi-a continuat studiile în Franţa, unde, în anul 1923, obţine titlul de doctor în litere.
Ralea a fost conferenţiar de pedagogie socială, profesor de psihologie şi estetică la Universitatea din Iaşi, redactor-prim al revistei „Viaţa românească”, profesor de estetică la Facultatea de Litere şi Filozofie din Bucureşti. Printre operele sale se numără „Ipoteze şi precizări în ştiinţa sufletului”, „Specific şi frumos în comentarii şi sugestii”, „Atitudini”,  „Psihologie şi viaţă”,„Explicarea omului”, „Sociologia succesului”, „Cele două Franţe”,  „Istoria psihologiei”, „Formarea ideii de personalitate”.
Ralea s-a implicat şi în viaţa politică. În acest sens, a făcut parte din Partidul Naţional Ţărănesc, a fost ministru al Artelor şi deputat. Pentru activitatea sa deosebita, Mihai Ralea a fost ales membru titular al Academiei Române.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii