Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:33 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștefan Hrușcă, la ceas aniversar

ro

08 Dec, 2016 00:00 55345 Marime text
Ștefan Hrușcă s-a născut în data de 8 decembrie 1957, Ieud, județul Maramureș. Este un interpret român din Maramureș de muzică folk, cunoscut publicului din România mai ales prin colindele pe care le interpretează. A debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, până în 1984 a susținut peste 1000 de spetacole împreună cu cenaclul. Începând cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada.
 
Ştefan Hruşcă a studiat în Sighetu Marmaţiei, iar după ce a absolvit Liceul Pedagogic, a fost învăţător timp de cinci ani. Din 1981, a susţinut numeroase concerte cu Cenaclul Flacăra, iar după trei ani, a lansat primul său disc, „Rugă pentru părinţi”.
 
Primul album cu colinde a apărut în 1990, fiind recompensat cu „Discul de aur”, datorită numărului mare de copii vândute. În decembrie 1991, se stabileşte în Toronto, Canada. Doi ani mai târziu, lansează un alt album cu colinde, intitulat „La săvârşitu' Lumii”, care îi aduce cel de-al doilea „Disc de Aur”.
 
„Pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”, Ştefan Hruşcă a fost distins, în 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. În decursul carierei, a susţinut concerte în numeroase ţări, precum Germania, China, Coreea de Nord, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Canada, Austria.
 
Sursa foto: www.timisoreni.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii