Zece alimente pentru a combate răceala
Zece alimente pentru a combate răceala
21 Nov, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1581
Marime text

Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.
Nutriționistul Ata Pouramini propune o schimbare de strategie în lupta cu acești rinoviruși ce trebuie combătuți, în opinia sa, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietăți curative.
Morcovul: este bogat în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului.
Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale 'detox'.
Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.
Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.
Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.
Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.
Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții.
Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator.
Alte remedii împotriva răcelii recomandate de Pouramini sunt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului și folosirea în timpul somnului a unui umidificator.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii