Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:31 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Usturoiul este considerat un adevărat medicament

ro

02 Aug, 2017 00:00 1116 Marime text
În medicina populară usturoiul este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.
Usturoiul conține alicină, o substanță fără miros, care prin presare și măcinare produce mirosul specific de usturoi. Pătrunjelul și boabele de cafea sunt cele mai bune remedii contra mirosului. Alicina este mecanismul de apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor și un antibiotic natural, principala sursă de beneficii naturale asupra sănătății umane. Alicina este distrusă atunci când usturoiul este gătit sau ținut în oțet, conform Agerpres.ro
Conține, de asemenea, minerale precum: magneziu, calciu, fosfor, iod, selenium, zinc, acid silicic, dar și vitaminele A, B1 și B2.

Elementele chimice pe care le conține usturoiul întăresc sistemul imunitar, subțiază sângele favorizând circulația și împiedicând formarea cheagurilor de sânge, întârzie îmbătrânirea organismului. Usturoiul este un agent anticancerigen și un medicament împotriva colesterolului, un puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur, eficient împotriva streptococilor, un aliment adjuvant în diabet, reîntinerind ficatul. Este un leac alimentar biblic pentru bolile de stomac, un puternic ajutor în constipație, un leac alimentar excepțional de eficient în problemele nasului și gâtului și ajută mult în problemele aparatului genital feminin.

Un studiu recent despre efectele usturoiului asupra sănătății sugerează că reduce cu aproape jumătate riscul cancerului de plămâni, mai ales consumat proaspăt. Un studiu, realizat de Washington State University sublinia că o substanță chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiinfecțiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice. În comparație cu două antibiotice mult uzitate — eritromicină și ciprofloxacin — sulfura de dialil, care se găsește în usturoi, este nu doar mai puternică, ci și acționează într-un timp mult mai scurt.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii