Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 10 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de morcovi, primul aliment cunoscut de bebeluși, aliat de nădejde pentru sănătatea organismului

ro

01 Jul, 2020 00:00 1564 Marime text
  • Morcovul conține beta-caroten, ce acționează ca un puternic anti-oxidant.
Încă de când suntem bebeluși, sucul de morcovi reprezintă unul dintre primele alimente cu care facem cunoștință în cadrul diversificării. Plin de vitamine, sucul de morcovi reprezintă nu numai un nutrient în dieta micuților ce fac cunoștință cu mâncarea, ci și un aliat de nădejde pentru buna funcționare a organismului.
Morcovul conține beta-caroten, ce acționează ca un puternic anti-oxidant.
Specialiștii susțin, tototdată, că fibrele pe care le conține morcovul sprijină rezolvarea problemelor de tranzit intestinal. Potrivit acestora, sucul de morcovi abundă în vitamina A, iar un alt studiu a scos la iveală faptul că două pahare de suc de morcovi consumate zilnic pot reduce durerile fibromialgiei.
Și persoanele care suferă de diabet pot profita din plin de sucul de morcovi și de beneficiile acestuia asupra organismului, fiind recomandat în dieta asociată acestei afecțiuni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii