Sănătate Vitamina E - beneficii şi surse
Sănătate: Vitamina E - beneficii şi surse
08 Jan, 2015 09:24
08 Jan, 2015 09:24
08 Jan, 2015 09:24
ZIUA de Constanta
1519
Marime text
Vitamina E este cunoscută datorită efectului său antioxidant foarte puternic, mai ales atunci când este administrată intern, cu rol în protecţia corpului, în ceea ce priveşte efectele negative ale poluării. Datorită acţiunii sale antiinflamatorii, vitamina E blochează genele responsabile cu inflamaţia cronică, care are efecte neplăcute ce pot duce la boli grave, precum cancer, diabet, dar şi la afecţiuni ale pielii.
Vitamina E diminuează ridurile şi imperfectiunile pielii, ajută la prevenirea şi la tratarea arsurilor solare, blochează radicalii liberi şi redă luminozitate tenului. De asemenea, această vitamină contribuie la ameliorarea eritemului şi a psoriazisului, este eficientă în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele, reduce petele cauzate de îmbătrânire, vergeturile şi meţine pielea hidratată.
Pe de altă parte, această vitamină este benefică şi în tratarea acneei. Printre cele mai importante alimente bogate în vitamina E se numără uleiul de germeni de grâu, migdalele, nucile, seminţele de dovleac, de pin şi de in, roşiile, avocado şi măslinele.
Vitamina E diminuează ridurile şi imperfectiunile pielii, ajută la prevenirea şi la tratarea arsurilor solare, blochează radicalii liberi şi redă luminozitate tenului. De asemenea, această vitamină contribuie la ameliorarea eritemului şi a psoriazisului, este eficientă în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele, reduce petele cauzate de îmbătrânire, vergeturile şi meţine pielea hidratată.
Pe de altă parte, această vitamină este benefică şi în tratarea acneei. Printre cele mai importante alimente bogate în vitamina E se numără uleiul de germeni de grâu, migdalele, nucile, seminţele de dovleac, de pin şi de in, roşiile, avocado şi măslinele.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii