Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:37 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piersicile contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire

ro

17 Jul, 2018 00:00 188 Marime text
Piersicile aduc nenumarate beneficii pentru sănătate, fiind considerate "fructele longevității". Piersicile sunt pline de nutrienti și antioxidanți care ajută în sarcină, în lupta contra obezității, a cancerului sau a răcelilor și infecțiilor.
Piersicile conțin mai multe vitamine printre care vitaminele A, C, E si K și alte 6 tipuri de vitamină B (tiamina, riboflavina, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic). Totodată, aceste fructe au în compoziția lor fibre și carbohidrati, o piersica mare conținând 17 g de carbohidrați din care 3 g provin din fibre. Fibrele ajută la prevenirea la tratarea constipației, la menținerea în cote normale a colesterolului la prevenirea apariției cancerului de colon și a altor afecțiuni la nivelul colonului.
Piersicile pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea instalarii bolilor cronice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii