Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prunele, surse bogate de betacaroten și vitamina E. Ce beneficii aduce consumul acestora

ro

03 Sep, 2020 00:00 3173 Marime text
  • Prunele sunt surse bogate de betacaroten și vitamina E, două vitamine importante în menținerea sănătății ochilor.
  • Antioxidanții puternici din aceste fructe ajută la eliminarea celulelor deteriorate care afectează memoria.
Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice în dieta persoanelor ce doresc să țină cure sănătoase de slăbire. Consumul de prune are un efect garantat, informează Agerpres.ro 
 
Prunele sunt foarte sărace în grăsimi și nu conțin grăsimi saturate, care ar putea mări riscul atacului de cord, prin creșterea colesterolului. Persoanele ce doresc să se mențină cât mai tinere și mai sănătoase trebuie să știe că prunele previn ateroscleroza.
 
Aceste fructe sunt surse bogate de betacaroten și vitamina E, două vitamine importante în menținerea sănătății ochilor. Coaja prunelor conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrolul, substanță ce contribuie și la culoarea mov a fructelor și care se găsește și în strugurii negri, în afine, în fructele de pădure.
 
Fibrele solubile din prunele uscate ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea sensibilității insulinei, astfel jucând un rol important în prevenirea și tratarea diabetului de tip 2. Aceste fibre oferă și o senzație de sațietate, fiind recomandate în curele de slăbire.
 
Resveratrolul care se găsește în compoziția prunelor închise la culoare, între indigo și negru și vișiniul cel mai închis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până în prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Antioxidanții puternici din aceste fructe ajută la eliminarea celulelor deteriorate care afectează memoria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii