Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:22 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce beneficii are pentru sănătate consumul de kiwi

ro

03 Jul, 2018 00:00 349 Marime text
Kiwi este un aliment nutritiv dens, ceea ce înseamnă că este bogat în nutrienți și sărac în calorii. Este foarte bogat în vitamina C (85%) și vitamina K (31%). Alte minerale și substanțe din compoziția fructului verde-acrișor sunt: magneziu, fier, calciu, vitaminele E și B6, acid folic, cupru, crom, potasiu, mangan. Semințele de kiwi încorporează toți nutrienții: proteine, vitamine, minerale, acestea fiind comestibile. Fructul are, de asemenea, o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre., conform Agerpres.ro
 
Un fruct de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult, conține de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala și un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată.
 
Kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereții vaselor, are rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos etc.
 
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi includ menținerea tonusului pielii și a texturii acesteia, în special datorită abundenței de vitamina C, care lucrează în corpul omenesc asemenea unui antioxidant pentru a ajuta la prevenirea efectelor provocate de soare, poluare și fum.

Ti-a placut articolul?

Comentarii