Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce sunt roşiile importante pentru o viaţă sănătoasă

ro

05 Jul, 2016 00:00 1624 Marime text
 

Datorită conţinutului mare de vitaminele A, C şi beta-caroten, consumul de roşii ajută împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţeşte vederea şi diminuează efectele nocive ale fumatului asupra organismului. De asemenea, roşiile conţin cantităţi însemnate de potasiu şi vitamina B, substanţe ce ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la diminuarea nivelului de colesterol, micşorând astfel riscul de boli cardiovasculare.
 
Licopenul prezent în cantităţi mari în roşii neutralizează efectul radicalilor liberi, reducând riscul de cancer, în special pe cele de prostată şi stomac. Şi încă ceva: se pare că roşiile gătite eliberează o cantitate mai mare de licopen, decât cele crude, deci să nu refuzăm o supă de roşii sau câteva bucăţele de roşii la cuptor.
 
Pe lângă cantitatea considerabilă de calciu şi magneziu, roşiile mai conţin şi o doză importantă de vitamina K, toate acestea fiind esenţiale pentru un sistem osos puternic şi sănătos, dar şi pentru prevenirea osteoporozei. Roşiile sunt foarte bogate în vitamine şi minerale, însă cantitatea mare de licopen este ceea ce le face cu adevărat speciale, această întărind sistemul imunitar şi ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor de tot tipul. Totodată, consumul de roşii diminuează pofta de mâncare şi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii