Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nucile, remediu natural pentru eliminarea negilor şi a durerilor de cap

ro

08 Oct, 2014 00:00 1494 Marime text
Cu un conţinut bogat de nutrienţi, nucile au efecte pozitive asupra sănătăţii organismului, fiind folosite în tratarea unor afecţiuni. Conţin minerale, fier, magneziu, iod, fosfor, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De asemenea, nucile mai conţin nutrienţi care acţionează ca adevărate energizante, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, precum şi substanţe necesare bunei funcţionări a creierului. Substanţele din conţinutul nucilor au un efect pozitiv asupra vaselor de sânge care irigă creierul, contribuind astfel la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.
 
Potrivit studiilor publicate, datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi prezenţei potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de boli de inimă, hipertensiune arterială. În plus, cei care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână prezintă un risc mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare. În acelaşi timp, nucile favorizează procesul de slăbire şi accelerează metabolismul, stimulând activitatea enzimatică. Deoarece reprezintă o sursă sănătoasă de grăsimi, nucile contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului, fiind recomandate în perioadele de suprasolicitare sau de refacere a organismului.
 
Datorită efectelor antiinflamatorii, nucile reduc durerile osoase. Totodată, contribuie la eliminarea negilor, pe care se aplică de două ori pe zi coajă de nucă verde, timp de câteva săptămâni. Şi durerile de cap pot fi tratate cu ajutorul nucilor. În acest sens, se amestecă bine miezul a zece nuci verzi, până se obţine o pastă. Se adaugă o lingură de miere şi un pahar natural de fructe. Sucul obţinut va avea un efect energizant care combate durerile de cap, dar şi stresul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii