Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nucile, sursă de grăsimi sănătoase

ro

16 Dec, 2017 00:00 439 Marime text
Nucile conțin un amestec perfect de grăsimi și proteine. Acestea sunt un aliment care intră în categoria greu de ars pentru organism, așa că ajută și la echilibrarea zahărului din sânge. În plus, reduc insulina și colesterolul rău, mărindu-l pe cel bun.

Nucile te scapă de inflamațiile cronice, previn și combat bolile de inimă și diabetul. Nucile sunt o excelentă sursă de vitamina E, care este un antioxidant extrem de puternic ce previne cancerul de prostată și plămâni. Seleniul ajută foarte mult organismul, dar și calciul și cuprul. Miezul de nuca mai conține magneziu, vitaminele C, B1, B2, B5, PP și caroten și sunt bogate în sodiu, potasiu, fosfor, fier și iod.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii