Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Untul din nuci de Macadamia. Ce conține și ce beneficii are

ro

05 Apr, 2022 00:00 1722 Marime text
Astazi iti propun un unt exotic, 100% natural, cu o textura usoara, non-gras si care patrunde cu usurinta in piele. Ce spui? Suna bine? Este vorba despre deliciosul unt de Macadamia.

Untul de Macadamia este obtinut din nucile copacului cu acelasi nume si provine din Italia.

Cu o culoare similara fildesului si un miros usor dulceag, vag si suav, untul de Macadamia este un remediu excelent pentru orice tip de piele, chiar si a celei sensibile (poate fi utilizat atat de catre femeile insarcinate, cat si pentru pielea delicata a copiilor).

Foarte hidratant, cicatrizant, vitalizant, antirid, mineralizant, catifelant, emolient, intra rapid in piele fiind astfel potrivit oricarui tip de ten (mai putin celui gras) si oricarui anotimp.

Untul de macadamia contine in mod natural: omega 3, omega 6, antioxidanti, minerale si are un indice protectie solara ~4.

Fiind bogat in acid oleic si acid palmitoleic, ingrediente ce ajuta la protejarea celulelor, acest unt este totodata bland,  hranitor si are un efect calmant pentru piele.

Este recomandat in tratamentul vergeturilor si cicatricilor, dar este un remediu excelent si pentru ingrijirea  mainilor si calcaielor uscate sau crapate.

Pentru uzul de zi cu zi, untul de Macadamia se maseaza direct pe corp, iar pentru uzul cosmetic acesta se poate utiliza ca ingredient pentru masti de par, balsam de par, creme antirid si pentru tenul matur, lotiuni de corp sau sapunuri.
 
 
 
Citește continuarea pe astrocafe.ro.
 


 
 
Sursa foto: Pixabay 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii