Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovul creşte acuitatea vizuală

ro

23 Oct, 2014 11:47 1663 Marime text
Morcovul conţine, printre altele, betacaroten, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, enzime, potasiu, magneziu, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf, ulei volatil, fibre vegetale, zaharuri, estrogeni,  asparagina, hidraţi de carbon şi acizi organici. Această legumă are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, tonic cutanat, antioxidant, hipoglicemiant, antianemic, cicatrizant şi vermifug.
 
Datorită acestor proprietăţi, morcovul contribuie în lupta cu cancerul, reduce colesterolul, stimulează funcţia hepatică, scade nivelul glicemiei, redă pofta de mâncare, tratează ulcerul, ajută pancreasul, calmează durerea de stomac, reglează tulburările metabolismului, stopează arteroscleroza, elimină acidul uric, sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobină. 
 
Totodată, morcovul creşte acuitatea vizuală, dilată vasele coronare, favorizează lactaţia, elimină viermii intestinali şi reduce riscul apariţiei cancerului de plămâni, chiar şi în cazul foştilor fumători. Morcovul este recomandat în tratarea mai multor afecţiuni - afte, astenii, astm, boli digestive, bronşite, carii, constipaţie, dermatoze, diaree, enterocolite, gută, hemoragii gastrointestinale, afecţiuni oculare, infecţii intestinale, insuficienţă hepatică, rahitism, reumatism. În plus, morcovul întăreşte imunitatea, previne bolile degenerative şi infecţioase. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii