Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovii ajută la vindecarea acneei

ro

26 Apr, 2017 00:00 3809 Marime text
Morcovii sunt foarte bogaţi în betacaroten, care protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.
Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon, scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, conform csid.ro, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.

Morcovii sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liber şi, totodată, contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.
Morcovii curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. De asemenea, consumul regulat de morcovi îmbunătăţeşte calitatea laptelui mamei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii