Efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine este benefic în ameliorarea bolilor cardiovasculare
Efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine este benefic în ameliorarea bolilor cardiovasculare
24 Jan, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1997
Marime text
Usturoiul are o lungă tradiție ca medicament. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase., informează Agerpres.ro
Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. Egiptenii îl recomandau la gătit, deoarece dădea energie, grecii antici spuneau că vindecă infecțiile și chiar îl foloseau în tratarea leprei, dar l-au folosit și ca modalitate de plată a sclavilor. A fost descoperit și în mormântul lui Tutankamon. Romanii îl dădeau soldaților și marinarilor pentru a le crește rezistența.
Pe de altă parte, este destul de probabil ca oamenii preistorici să fi consumat și ei usturoi și chiar să-l fi păstrat pentru iarnă, având în vedere că se conservă bine și nu are nevoie de sare sau îngrijire specială pentru a nu se strica de-a lungul lunilor grele de iarnă.
În China, usturoiul a fost acceptat în jurul anului 2.700 î.Hr., când a început să fie utilizat pentru a da gust mâncării. Mai târziu, el a fost folosit și pentru conservarea alimentelor, pentru ca apoi, în jurul anului 200, el să fie înscris în topul celor 300 de plante cultivate pe acest teritoriu.
Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. Egiptenii îl recomandau la gătit, deoarece dădea energie, grecii antici spuneau că vindecă infecțiile și chiar îl foloseau în tratarea leprei, dar l-au folosit și ca modalitate de plată a sclavilor. A fost descoperit și în mormântul lui Tutankamon. Romanii îl dădeau soldaților și marinarilor pentru a le crește rezistența.
Pe de altă parte, este destul de probabil ca oamenii preistorici să fi consumat și ei usturoi și chiar să-l fi păstrat pentru iarnă, având în vedere că se conservă bine și nu are nevoie de sare sau îngrijire specială pentru a nu se strica de-a lungul lunilor grele de iarnă.
În China, usturoiul a fost acceptat în jurul anului 2.700 î.Hr., când a început să fie utilizat pentru a da gust mâncării. Mai târziu, el a fost folosit și pentru conservarea alimentelor, pentru ca apoi, în jurul anului 200, el să fie înscris în topul celor 300 de plante cultivate pe acest teritoriu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii