Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Basmul „Harap Alb” văzut cu alți ochi

ro

11 Feb, 2022 00:00 2299 Marime text


Mi-am reamintit și am recitit (mulțumesc Internetului!) unul dintre basmele copilăriei mele, pe care l-am văzut, efectiv cu alți ochi – acum.
”Harap alb” este o comoară de înțelepciune și de experiențe de viață – concentrată sub forma unei povestioare.


Sunt nenumărate învățăturile sale, așa cum le-am simțit de curând – după ce tot aveam câteva întrebări pe care mi le tot rulam în minte – și care au primit răspunsurile din acest basm!

Am dorit să împărtășesc cu toată lumea una dintre revelațiile avute prin citirea basmului (și au fost extrem de multe!)
 
Împăratul își sfătuiește fiul cel mic, înainte de a pleca în călătoria prin lume:

Numai ține minte sfatul ce-ți dau: în călătoria ta ai să ai trebuință și de răi, și de buni, dar să te ferești de omul roș, iară mai ales de cel spân, cât îi putea; să n-ai de-a face cu dânșii, căci sunt foarte șugubeți.
 
DESPRE OMUL SPÂN
 
”Ferește-te mai ales de omul spân” – i-a spus tatăl lui Harap alb.

Ce a făcut omul spân? L-a luat ”slugă” – l-a pus pe Harap alb să facă treaba pentru el! L-a transformat din prinț – fiu de rege – în ”harap” (negru pe plantație) – adică slujitor bun de toate.
 
De ce ”omul spân”?

Ce înseamnă părul pentru om?

Am citit despre indienii americani – care erau folosiți drept călăuze de armata americană, pentru a ”adulmeca” urmele dușmanilor și a găsi indicii acolo unde ceilalți nu vedeau nimic. Când indienii au fost tunși, pentru a se supune rigorilor ținutei militare, și-au pierdut abilitățile de călăuzire. Și atunci, armata americană a trebuit să facă un compromis – să-i lase pe indieni să-și păstreze părul lung și legat în coadă – pentru a-și păstra abilitățile speciale intuitive.
http://intunel.com/2013/11/16/parul-o-extensie-a-sistemului-nervos/
 
Părul este ”antena” care ne leagă energetic de lumea din jur.

Există o legătură imensă între buna funcționare a rinichilor/suprarenalelor și calitatea părului de pe cap. Se știe faptul că rinichii sunt organe importante de eliminare, care sunt implicate în menținerea echilibrului mineralelor în corp (structura oaselor, dinților, părului și unghiile depinde de buna funcționare a rinichilor).

Știm că suprarenalele – glandele de stres, situate chiar deasupra rinichilor – influențează major funcționarea acestora. Iar suprarenalele sunt principalele organe implicate în UTILIZAREA mineralelor în corp (la nivel de celule). Proasta lor funcționare este cauza majorității tulburărilor tip anemie (fier) sau nervozitate (lipsa de magneziu, zinc), agresivitate (exces de cupru, datorită lipsei fierului și zincului) sau altor tulburări.

Așadar – calitatea părului unei persoane – ne arată starea rinichilor / suprarenalor persoanei respective.

Rinichi puternici – înseamnă vitalitate – înseamnă că persoana este ancorată în iubire (sursa principală de viață a tuturor) și frica nu are prea mare influență în deciziile sale.

Suprarenale puternice – înseamnă stare de calm, liniște interioară și înțelepciune în luarea deciziilor.

Rinichi puternici și suprarenale puternice – înseamnă păr bogat, cu pigmentul păstrat. La bărbați, înseamnă barbă și mustăți. Statuile dacilor din Roma – păstrate pe arcul lui Constantin sau în muzeul Vaticanului – îi arată ca fiind pletoși și bărboși. Și mereu aflați într-o stare de meditație – de liniște interioară – de calm – de parcă ei erau învingătorii – nu învinșii în război!
 
Rinichii slăbiți și suprarenalele slăbite – duc la albirea prematură a părului (încărunțire) și mai ales la căderea lui. Alături de alte probleme ale danturii – sau unghiilor ori oaselor/articulațiilor.

Dar în același timp – rinichii/suprarenalele slăbite înseamnă vitalitate redusă – înseamnă pierderea legăturii cu Iubirea (cu Sursa de Energie principală a omului!) – și prinderea în jocul fricii.

Persoana cu rinichii/suprarenalele slăbite – adică cei fără păr/sau încărunțiți prea devreme – sunt pradă fricilor – sunt îngrijorați continuu – sunt ușor influențați de părerile celor din jur – nu au puterea propriilor decizii și convingeri – și mai ales – NU SUNT ÎN STARE SĂ FACĂ EI TREBURI IMPORTANTE ȘI-ȘI CAUTĂ MEREU ”SLUGI” (în mod involuntar, de cele mai multe ori sau conștient și deliberat, în unele cazuri).
 
Nu vă îngrijorează numărul imens de bărbați tineri fără păr din societatea modernă?
Moda ”tunsului chel” – a devenit ”un normal” în societatea noastră ”anormală”.
Chiar și copii se nasc, din ce în ce mai mulți, fără păr?
Ce ne spune asta?
Că rinichii/suprarenalele acestora sunt compromiși funcțional de la naștere.
 
Asta înseamnă că nu se poate face nimic? Ba da! Se pot face foarte multe! Corpul nostru minunat, mașina biologică fenomenală care este corpul fizic – se reface/regenerează continuu.

Important este să i se dea ”combustibilul” de care are nevoie!
 
”Ferește-te mai ales de omul spân” – i-a spus regele fiului său – pentru că omul spân va căuta să te ”înrobească” și se te pună pe tine să muncești pentru el. Pentru că omul spân nu are energia vieții, nu are conexiunea cu sursa Iubirii, este plin de frici, de griji și de neliniști – și te va atrage și pe tine în coșmarul lui. Pentru că omul spân vrea foarte multe (vroia să ia de soție o prințesă – o fiică de împărat! – pentru a deveni, cândva, el rege – deși nu are energia / puterea / vigoarea necesară unui cârmuitor). Pentru că omul spân vrea multe și poate puține.
Omul spân este BOLNAV.

Suferă de lipsă de iubire, suferă de lipsă de energie – și are rinichii/suprarenalele extrem de slăbite.

Are nevoie de o dietă de detoxifiere pentru câțiva ani buni – pentru a-și regenera organele afectate și a-și crește părul (Da! Este posibil! Citiți și cartea ”Dieta fără gluten” – a lui William Davis pentru a afla cum a reușit brutarul chel să-și refacă podoaba capilară!).
Și odată cu părul – are nevoie de reconectarea la Sursa uriașă de energie – inepuizabilă – care este IUBIREA!
 
Și pentru că tot am discutat despre păr – o doamnă m-a întrebat pe mail despre problema hirsutismului – a ”părului de pe corp” la femei.
Dacă domnii cu suprarenalele și rinichii în dezechilibru au probleme cu căderea părului de pe cap, doamnele cu suprarenalele în dezechilibru au probleme cu părul care crește pe brațe, picioare – sau în regiuni lipsite de păr la o femeie (față, abdomen).

Multe dintre femeile care au probleme de ”hirsutism”, dacă fac analize de sânge, descoperă că au un nivel crescut de testosteron în sânge. Și li se recomandă fel și fel de tratamente pentru ”blocarea” testosteronului.

De unde există testosteron – care este un hormon masculin – în corpul unei femei?
Cine îl ”fabrică”?

Singurele glande din corp care produc testosteron sunt glandele suprarenale (”glandele de stres”) – folosind ca materie primă colesterolul produs de ”uzina chimică a corpului” – ficatul.

Când stresul epuizează suprarenalele – acestea solicită ficatul să producă mai mult colesterol – pentru a sintetiza cortizol – un hormon cu rol foarte important în echilibrul corpului (apărare anti-inflamatorie și împotriva acidozei). Foarte mult colesterol ajunge disponibil către suprarenale – care încep să producă hormonii de care au nevoie – dar și mulți alții, de care organismul nu are, aparent nevoie, chiar în acel moment.
Așadar – hirsutismul – părul pe corp la femei – este un semn de epuizare a glandelor suprarenale.
Și de ACIDOZĂ în întregul sistem limfatic – cu stare proastă a întregului organism.
 
Cât despre ”OMUL ROȘ” de care trebuia să se ferească fiul său – nu-mi dau seama exact la cine sau la ce se referea împăratul.
La omul ”roș la față” – deci plin de acidoza capului – care are judecata încețoșată și neclară, și este permanent iritat și stimulat de acizii din sistemul limfatic al capului?

Sau la omul ”roș la păr” – care este renumit prin ”temperamentul aprig”?

Culoarea arămie a părului indică prezența unei cantități mai mare de pigment în păr și mai mică în piele (cei cu părul roșu au pielea foarte albă), ceea ce indică din nou probleme ale rinichilor (slăbiciune înăscută a rinichilor / suprarenalelor) – de aceea persoanele roșcate fac față mult mai greu stresului.

Oricum ar fi – culoarea roșie este caracteristică DOAR SÂNGELUI UMAN și ar trebui să se găsească NUMAI LA INTERIORUL CORPULUI. De câte ori este la suprafață (păr, piele, ochi, vânătăi, vase sparte, hemoragii / sângerări) – este ceva în mare neregulă cu funcționarea interioară a corpului.
 
Așa că este evident că împăratul își sfătuia fiul să aibă grijă LA OAMENII CU DEZECHILIBRE INTERIOARE – MAI ALES CÂND ACESTEA SUNT FOARTE VIZIBILE LA EXTERIOR.

Pentru că acești oameni, aflați în profundă suferință interioară, încearcă să-și sprijine slăbiciunile interioare pe cine le vine în preajmă.
Sunt și ei copii Divinului – care au uitat drumul INIMII – și au rămas doar pe cel al MINȚII.

Sursa text: www.centrulnatura.ro  

foto: unsplash/ Cederic Vandenberghe
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii